Nuohousalan Keskusliitto ry:n myöntämä OMAnuohooja-tunnus on merkki laadukkaista ja luotettavista nuohouspalveluista. Olemme sitoutuneet ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen sekä ympäristövastuulliseen toimintaan.

Kaikki nuohoojamme ovat ammattipätevyyden saaneita ja nuohoustyöt suoritetaan hyvien työtapojen mukaisesti yli 20 vuoden kokemuksella. Lue lisää...


Nuohous

  • Tulisijojen ja savuhormien lakisääteiset nuohoukset
  • Lämmityskattiloiden puhdistukset
  • Tukkeutuneiden hormien aukaisut
  • Hormien koneellinen tehopuhdistus
  • Hormien videokuvaukset

Säännöllinen nuohous varmistaa paloturvallisuuden

Tulisijojen ja savuhormien nuohouksen tarkoituksena on estää palamisjätteen aiheuttama tulipalon vaara. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkistaa myös tulisijojen ja hormien kunnon ja niihin liittyviä suojaetäisyyksiä. Havaitsemistaan mahdollisista tulipalo- tai turvallisuusvaaraa aiheuttavista vioista ja puutteista nuohooja ilmoittaa kiinteistön omistajalle tai haltijalle ja tarvittaessa myös kirjallisesti alueen pelastusviranomaiselle.

Tulisijan ja hormiston nuohous parantaa sen energiatehokkuutta

Tulisijan ja savuhormiston säännölliset nuohoukset ja siten puhtaat tulipinnat laskevat merkittävästi polttoaineen kulutusta. Säännöllinen nuohous mahdollistaa myös laitteiston tehokkaan ja luotettavan toiminnan sekä pidentää sen käyttöikää. Kun nuohouksen seurauksena palaminen on täydellisempää, päästöt ympäristöön vähenevät ja sisä- sekä ulkoilman laatu paranee.

Lakisääteinen tulisija- ja savuhormiennuohous

Rakennuksen omistajan / haltijan tulee huolehtia, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan määrävälein (pelastuslaki 22§). Kiinteällä polttoaineella, useammilla polttoaineilla tai raskaalla polttoöljyllä toimivat tulisijat hormeineen nuohotaan kerran vuodessa. Yksityisessä käytössä olevan loma-asunnon tulisijat hormeineen nuohotaan kerran kolmessa vuodessa.